Grasgrafiti

Gepost op 27 augustus 2016 door Gaigien

Een staalplaat stempelt het logo in gras

Tuinieren doe je met een blik op de toekomst. De vrucht van je inspanning komt, maar geduld is nodig. En als je voor de opbrengst tuiniert, moet je steeds mooie zaailingen die zich spontaan in je groentebed proberen te vestigen, eruit trekken. Om die reden, en omdat ik lui ben, heb ik geen moestuin maar een tuin waarin vaste planten hun plek mogen veroveren.

Maar man o man, wat hebben ook die vaste planten veel hulp nodig zeg. Ook daartussen kiemen spontaan zaailingen. Mooie mogen blijven. Maar als je tussen de weilanden tuiniert is het vooral gras dat zich spontaan uitzaait. Gras, gras en gras. Roodzwenkgras, struisgras en kweek.

Ondertussen tolereer in in mijn tuin een lapje gras. Periodiek onthoofden zou het onder de duim moeten houden. Het liefst dekte ik het af, maar dat ziet er niet uit. Tot de Britse tuinier Alys Fowler me op een idee bracht. Je kunt door gras af te dekken er teksten in maken. Beeldhouwer Sophia de Vries uit Holten maakte voor me een staalplaat met het logo van De Groene Vinger. Leg ‘m een paar weken op gras, en het gras eronder is dood. Ons logo in grasgroen: grasgrafiti!

(19 augustus 2016 – AD)