De Groene Vinger Aardpeerwedstrijd 2013

Zet de aardpeer op de kaart!

Dit is de felbegeerde Gouden Aardpeer wisseltrofee en jij kunt hem winnen! Hoe? Door deel te nemen aan de Groene Vinger Aardpeerwedstrijd 2013. Ook als je zelf geen tuin hebt, kan je meedoen. Poot je aardpeer in het park of op een andere spannende locatie want de Aardpeerwedstrijd goes guerrilla dit jaar. De Groene Vinger wil de aardpeer hiermee letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten.

Om deel te nemen hoef je slechts een aardpeer in de grond te stoppen en de locatie met ons te delen. Dat hoeft niet je eigen tuin te zijn, je kunt ook uitwijken naar een verwaarloosd park of gemeenteperkje. De aardpeer heeft bovengronds sierwaarde met zijn gele bloemen en ondergronds voedingswaarde in de vorm van eetbare knollen. De Helianthus tuberosus zal veel steden mooier én eetbaarder maken.

Wat moet je doen om de Gouden Aardpeer te winnen?
1) Plant je aardpeer bij voorkeur begin april
2) Fotografeer de aardpeerlocatie
2) Zet je aardpeer op de kaart. Dat doe je zo:

Klik hier om de aardpeerkaart te openen.


Guerilla aardpeerkaart #APF13 – weergeven op een grotere kaart
Hoe? Log in op Google, of vraag iemand anders dat even voor je te doen. Klik op de rode knop ‘bewerken’ links van de kaart. Je ziet nu linksboven in de kaart een blauw plaatsaanduidertje tussen 2 andere icoontjes. Sleep deze naar de plek waar jij je aardpeer hebt geplant. Als je klikt op ‘rich text’, kun je er ook een foto aan toevoegen. Klik vervolgens op ‘ok’, en vergeet daarna niet rechtsboven naast de kaart op ‘opslaan’ te drukken.

Hoe win ik?
Punten worden door de deskundige jury uitgedeeld voor inzet, welstand en schoonheid van je aardpeer en de aardpeerlocatie. Ook als je aardpeer te zien is op Google streetview levert dat heel veel punten op. Ook goede recepten leveren waardevolle punten…

De Gouden Aardpeer wisseltrofee zal in november tijdens het Aardpeerfestival (APF13) worden uitgereikt.

Hoe kom ik aan een aardpeer?
Je kunt ze natuurlijk kopen, bijvoorbeeld in de natuurvoedingswinkel of je lokale supermarkt. Ze zijn al gespot bij Marqt, Dirk van den Broek, Digros, Sligro, Plus en Ecoplaza. Is dat lastig? Tegen portokosten krijg je er een opgestuurd. Stuur een mailtje aan: mevrouwaardpeer@manosverdes.nl. Er zijn ook afhaalpunten in Leiden, Amsterdam, Hilversum en Amersfoort. Stuur daarvoor via Twitter een berichtje gericht aan @degroenevinger, @clijng of @gaigien.

Disclaimer
Vergis je niet in de groeikracht van de aardpeer. Eenmaal geplant zal hij zijn territorium opeisen en andere beplanting proberen te verdringen. Poot aardperen daarom nooit in natuurgebieden. De Groene Vinger draagt de aardpeer een warm hart toe maar is niet aansprakelijk voor eventuele misdragingen van de aardpeer.

Lees hier een informatief artikel van een aardpeerbekeerling op de site van Trouw.

The game is on!