Wie, wat, waar?

De Groene Vinger houdt zich bezig met tuinieren en wetenschap, ook voor mensen met maar één groene vinger. We bloggen, twitteren en organiseren evenementen zoals het Aardpeerfestival.

Ons territorium? Daar waar mensen de natuur cultiveren: de tuin, de vensterbank, het park, de hortus. We schrijven over flora en fauna.

Wie?  De Groene Vinger is een initiatief van Gerda Bosman en Corlijn de Groot.

Contact? Via Twitter: www.twitter.com/degroenevinger of e-mail: degroenevinger(at)gaigien.nl

De tuin als laboratorium in de Volkskrant
De Groene Vinger heeft elke zaterdag een rubriek het wetenschapskatern van de Volkskrant. Tuinieren roept allerlei vragen op. In tuinboeken lees je wel wát je moet doen om je planten tevreden te houden maar niet waaróm het zo moet. Daar neemt De Groene Vinger geen genoegen mee. Met hulp van wetenschappers en door zelf experimenten uit te voeren beantwoorden we elke week een vraag. Of de vingers van de lezers daar groener van worden valt te betwijfelen. Maar ze zullen in ieder geval nooit meer met dezelfde ogen naar het leven in hun tuin kijken. Want de tuin is geen lieflijk paradijs: de tuin is een slagveld waar soorten elkaar bestrijden en onverwachte bondgenoten elkaar te hulp schieten. Niks menselijks is een plant vreemd. Heeft u een vraag? Vraag het De Groene Vinger. Wij weten het ook niet, maar we zoeken het voor u uit.

Lees hier artikelen over De Groene Vinger in de pers.