From scratch

Gepost op 1 juni 2012 door Gaigien

Van maagdelijk akkertje tot volkstuin.

Joepie! Ik krijg een volkstuin. Gisteren kreeg ik een mailtje van de secretaris van de Onderlinge TuindersVereniging (OTV) met de mededeling: “Je krijgt tuin 42 op het Wilgenpad”.

Het aantal tuinen van deze vereniging is flink groter geworden door een deal met de gemeente. Veel OTV tuinders zullen hun vertrouwde plek moeten verlaten om op een nieuw braakliggend stukje opnieuw te beginnen. Maar er zijn meer nieuwe tuintjes dan er verlaten moeten worden. Vandaar deze buitenkans voor mij.

OTV staat in Leiden bekend als ‘De Anarchistische’. Een imago dat me wel aanspreekt, maar waarvan ik nog niet weet wat het precies inhoudt. Regels over huisjes en werkbeurten gelden hier net zo goed als bij andere tuindersverenigingen. En een fietstochtje langs de tuinen leverde me het beeld op dat ze dan wel rommeliger zijn dan bij tuindersvereniging ‘Oostvliet’, maar niet zo rommelig als op sommige straatjes bij ‘Ons Buiten’, waar het op sommige plekken ronduit chaotisch te noemen is.

Vooralsnog zijn de nieuwe OTV tuinen vers omgeploegde akkertjes. De tuinen zijn op 31 mei opgeleverd door de aannemer. Vanavond kan ik het contract tekenen en het land op!