De Groene Vinger organiseert de PUUR parade tijdens Museumnacht Delft

Gepost op 21 oktober 2013 door Corlijn

Laat je vervogelen, luister naar het Plantenorkest en drink een drankje in de PlaceboBar

Het thema van de Museumnacht Delft is dit jaar ‘In Natura’. In opdracht van Museum Het Prinsenhof organiseert De Groene Vinger de PUUR parade op het Sint Agathaplein. Kunst, techniek en natuur komen hier samen.

Kom vrijdag 25 oktober naar Museumnacht Delft!

VogelhuisOp het plein staat Thijs van Vuure met zijn Vervogelhuis. Als je wilt weten hoe het is om een vogel te zijn kun je je hier laten ‘vervogelen’.

Wat is er eigenlijk waar over de heilzame krachten van wilde planten? Schuif aan in de PlaceboBar van chemicus en wilde-plantenkenner Claud Biemans. Zij laat je geneeskrachtige kruiden zien, ruiken en proeven; echte geneeskrachtige kruiden en in het wild groeiende placebo’s. Ook kun je met Claud mee op een korte Museumnachtschade-expeditie rondom Het Prinsenhof.  De expedities vertrekken om 21.00, 22.30 en 0.00 uur. Neem je zaklamp mee!

578642_10201405590056181_708979267_n Striptekenaar Karl Schmutz geeft aan het begrip ‘striptekenen’ een geheel nieuwe dimensie. Schmutz kijkt met zijn x-ray ogen dwars door kleren heen en tekent typerende naaktportretten. Durf jij model te staan?

Studenten van de kunstopleiding Artez stelden een bijzonder filmprogramma samen over de relatie van de mens met techniek en natuur. Deze films zijn te zien in de Silent Cinema, eveneens op het plein.

Muzikant en beeldend kunstenaar Alexandra Duvekot is ervan overtuigd dat planten ook geluid maken. Tijdens Museumnacht zal zij optreden met haar Plantenorkest. Depressieve planten zullen ervan opfleuren.

woordenBeeldhouwer Anjet van Linge hakte 100 woorden in steen. Deze stenen woorden omringen het beeld van Willem de Zwijger in de kruidentuin van het museum. Vertel er je eigen verhaal mee, leg de woorden in volgorde en maak er een afdruk van op papier.

Van poep naar kleed. Bekijk de slakkenuitwerpselenmachine van Lieske Schreuder. In dit werkende laboratorium verwerken slakken papier tot een materiaal dat te gebruiken is om bijvoorbeeld vloerkleden van te maken.

Museum Het Prinsenhof is voor iedereen toegankelijk met het Museumnacht Delft passe-partout. Deze zijn te koop via museumnachtdelft.nl en bij de voorverkoopadressen zoals bij de kassa van Museum Het Prinsenhof.

In de voorverkoop (t/m 24 oktober): € 8,00
Op vrijdag 25 oktober: € 10,00 (bij TIP, Kerkstraat 3 (Markt))
Kinderen onder 12 jaar: € 2,50

Museumnacht Delft

 

1175025_256917951099664_1257485990_n