Vruchtbaar keukenafval

Gepost op 8 juli 2010 door Corlijn

ok zonder het boekje Don’t throw it, grow it! kan je een eind komen, bewijst Groene Vinger Daan. Hier een paar van zijn successen:

Avocado

De avocadopitten laat ik aan twee sat├ęprikkers in een glas water hangen. De pit moet half onder water hangen met de punt naar boven. Na een behoorlijk lange tijd splijt de pit en komt er een wortel aan. Vervolgens begint ook de steel te groeien. Nu kan hij in de aarde, goed vochtig houden!

In het begin komen er twee bladeren aan en daarna boven deze twee, weer twee bladeren enz. Het is het beste om als de tweede set bladeren zich begint te vormen, deze af te knippen zodat de plant zich zal gaan vertakken. De plant is dol op licht en veel water.

Citroen

Deze citroenplantjes komen uit pitjes die ik vrijwel direct uit de citroen in de aarde heb gestopt. Na een behoorlijke tijd kwamen ze ineens op. Volgens mij is het nog beter om de pitjes eerst even te laten drogen (een week ofzo) maar dat heb ik nu geprobeerd met een mandarijn en die is nog niet opgekomen.

Knoflook

Als laatste de makkelijkste; knoflook. Ik heb twee tenen knoflook met de punt naar boven in de grond gestopt en binnen een paar dagen begonnen ze uit te lopen. Tussen de twee tenen zie je een citroenplantje. Blijkbaar was er een pit in de aarde terechtgekomen.