Lente in de War

Gepost op 5 maart 2012 door Corlijn

Nee, de lente is niet in de war. We vierden de lente IN de War.

Het was ontzettend leuk om zoveel andere enthousiaste groene vingers te ontmoeten. Het publiek liep uiteen van studenten die dit jaar voor het eerst een moestuin gaan beginnen tot dames van de Dahliavereniging. De ruiltafel lag vol met interessante zaden, pootgoed en stekjes. Mijn eigen ruiloogst: een flinke kluit rabarber, oerprei en een Japanse wijnbes.

Heel inspirerend waren de pitches en presentaties van o.a. imker Henk Horensius, Joost van der Spek (tegenwoordig beter bekend als Mevrouw Aardpeer), Pluk de Stad, de Voedseljutter en Edgar van Groningen. Diana gaf de workshop ‘bijenhotels maken’ en ik liet voorbeelden zien van out-of-the-box zaaien. ‘s Avonds was er in het Fablab nog een diner bereid met de oogst van twee enthousiaste dumpster divers.  Zelfs met mijn lichte vorm van smetvrees heb ik daar heerlijk van gegeten.

Het was een mooie dag waar mijn groene vingers nog meer van zijn gaan jeuken. Bedankt aan allen die het mogelijk gemaakt hebben (lange lijst) en alle enthousiaste bezoekers.

Lees ook het leuke verslag dat Judith Baehner schreef over deze dag.