De Groene Vinger en het Groenlegioen

Gepost op 8 januari 2011 door Corlijn

De Groene Vinger heeft zich aangesloten bij het Groenlegioen.

Het Groenlegioen vecht voor een groener en eetbaarder Amersfoort

Ook uitgekeken op braakliggende terreinen en saai gemeentegroen? Zie je liever mooi of smakelijk openbaar groen bij jouw in de buurt. Wacht niet op de gemeente, maar sluit je aan bij ons Groenlegioen!

Wij zijn de guerrilla gardeners van Amersfoort. In de week van 7 days of inspiration gaan we aan de slag om Amersfoort groener en eetbaarder te maken.

Donderdag 3 maart kan je op verschillende plekken in de stad het Groenlegioen tegenkomen. We gaan braakliggende terreinen en saaie gemeentetuintjes opvrolijken met bloemen en (eetbare) planten. Maar het Groenlegioen kan dat niet zonder jouw hulp.

Hoe kun je het Groenlegioen helpen?

1)    Stel je donderdag 3 maart een paar uurtjes beschikbaar om te tuinieren in de stad. Groene vingers heb je daar niet voor nodig.

2)    We hebben munitie nodig! En daaronder verstaan we struikjes, planten, bollen, zaden en alles wat verder maar groeit en bloeit. We zijn bijzonder blij met eetbaar groen, dus bijvoorbeeld een bessenstruik of een fruitboompje.

Meer weten over het Groenlegioen? Kijk dan op onze website www.hetgroenlegioen.wordpress.com of stuur een e-mail naar  hetgroenlegioen@gmail.com. Het Groenlegioen is ook te volgen op twitter.