Kastanjebonbonbons

Gepost op 9 oktober 2011 door Gaigien

Als ik in de herfst langs een tamme kastanjeboom loop, weet ik me nooit goed te beheersen.

Hebberigheid steekt de kop op en vervolgens tref ik dit soort bakjes in huis aan. En na de kastanjesoep, kastanjerisotto en kastanjeflappen weer op zoek naar iets anders om ze te verwerken. Dat is gelukt. Al heeft het nieuwe product nog niet de volle perfectie bereikt, er wordt aan gewerkt. In stadium 1 hakte ik een flinke hand vol gepofte kastanjes in brokken. Liet in een pan een hoeveelheid suiker smelten en gooide daar de brokken in. Deze klont parkeerde ik op een stuk alufolie. Toen bedacht ik me dat een laag chocola niet verkeerd daarbij zou zijn en goot ik nog een dikke laag au bain marie gesmolten chocola aan. Het reslutaat was 1 hele grote ├╝berbonbon die je met geweld in brokken moet slaan. Hij was overigens snel op.

Toen ik deze huiselijke activiteit opbiechtte aan mijn collega Nienke begon ze lichtjes te kwijlen en maakte ik versie 2. Voor versie 2 deed ik eigenlijk hetzelfde, maar haalde eerst nog even een siliconen bonbonvorm bij de xenos. Herhaalde de eerste stappen, alleen maakte ik in plaats van 1 dikke klont op folie 12 keurige vierkante reuzebonbons. Het resultaat mocht er zijn, ze waren snel verdwenen en mijn zoon was het er niet mee eens dat ik ze had meegenomen naar mijn werk. Dus versie 3 in de maak voor de perfecte kastanjebonbonbon.