Het stekken van een sexy Salvia

Gepost op 5 november 2012 door Corlijn

De kunst van het voortplanten via stekjes

Ik heb de neiging om planten persoonlijkheidskenmerken toe te schrijven. De hortensia is betrouwbaar, de aardpeer opdringerig en zelfverzekerd. De Salvia ‘Hot Lips’ is een femme fatale met elegante blaadjes en sexy rood gestifte lipjes. Ik had er maar één maar ik wilde er meer, veel meer. Dus heb ik de Savlvia ‘Hot Lips’ een paar weken terug gestekt. En met succes.

Stekken gaat bij deze plant heel makkelijk. Ik heb een paar gezonde groene maar stevige takjes afgeknipt en daarvan de meeste blaadjes verwijderd. Gebruik daarvoor een scherp mes. De scheuten heb ik gedipt in stekpoeder (wat niet eens echt nodig is) en daarna in potjes gezet. Water gegeven, plastic zakje over het potje gedaan om uitdroging te voorkomen en in de vensterbank gezet. Daarna een paar weken met rust laten. Op het moment dat ik de wortels uit het potje zag groeien, wist ik dat de missie geslaagd was. Nu heb ik zo’n zeven extra ‘Hot Lips’ die ik in het voorjaar ga uitplanten. 2013 belooft een sexy tuinjaar te worden.

Een stap-voor-stap handleiding voor het stekken van heesters vind je hier.