Vakantie-overlevingsplan voor basilicum

Gepost op 30 juni 2013 door Corlijn

Anders overleeft hij jouw vakantie niet

Heb je een basilicumplant in een potje in de keuken staan en ga je op vakantie, dan heb ik slecht nieuws voor je: bij thuiskomst is hij dood.

Basilicum is dorstig plantje. Geef je hem in de zomer een dag geen water dan valt hij flauw. Nog een dag of twee zonder water en hij is, wat ik noem, schijndood: hij ziet er dood uit maar met TLC nog wel te redden. Blijf je een week of langer weg, dan is de kans groot dat je basilicumplant bij thuiskomst is overleden.

Heb je geen plantenoppas die dagelijks water geeft, dan heb ik de volgende tip: knip voordat je op vakantie gaat de beste stelen van de basilicum af. De bovenste vier blaadjes kun je laten zitten, de rest haal je eraf. Zet de stelen in een glas water of jampotje. Na ongeveer twee weken verschijnen er wortels. Zodra het een aardig kluitje is kan je ze in de grond zetten. Geef ze goede potgrond, want basilicum is niet alleen dorstig maar ook een hongerig plantje en heeft grond nodig met veel voedingsstoffen. Op deze manier overleeft de basilicum niet alleen jouw vakantie maar heb je bij thuiskomst meer planten. En straks meer pesto.

Dit is natuurlijk een handleiding van niks. Echt bruikbare info vind je hier.