Stoepgroente in de goot

Gepost op 19 juni 2013 door Corlijn

De stoep, het alternatief voor de moestuin

Vorig jaar ging Gaigien op excursie met Claud Biemans om stoepgroenten te spotten in de stad. Vandaag deed ik mijn eigen stoepgroente-ontdekking, gewoon bij mij voor de deur. Daar groeit namelijk boomspinazie, een plant die ik ook in de moestuin heb staan. Maar de stoep had ik echt niet ingezaaid. Blijkbaar is er een zaadje uit de moestuin gewaaid.

boomspinAls je bedenkt dat er elke dag auto’s geparkeerd staan, vraag ik me af hoe dit boompje het tot nu toe heeft gered. Wat een dapper ding! Zijn broeders en zusters in de moestuin komen een beetje traag op gang dit jaar maar zijn nu al twee keer zo groot. Dat hij zelfs in de goot overleeft, geeft wel aan wat voor makkelijke plant dit is. Voor sommigen is het een sierplant, voor anderen een (ik haat de term) vergeten groente. Bij mij is boomspinazie overal welkom, zelfs in de goot.