Recept voor boomspinazie gezocht

Gepost op 1 augustus 2015 door Corlijn

Een groente die een eigen recept verdient

Chef-koks van Nederland en België, ik daag jullie uit. In mijn moestuin staat sinds een paar jaar de onbekende groente boomspinazie (Chenopodium giganteum) oogverblindend mooi te zijn. Het groeit onder moeilijke omstandigheden, overleeft met gemak hittegolven en zomerstormen, maar van oogsten komt het maar zelden. En daar is maar één simpele reden voor: ik weet niet goed wat ik er mee moet maken. Ja, ik gooi het wel eens door een salade of door een wokgerecht en dat is best lekker maar het doet zo’n mooie groente weinig eer aan. De boomspinazie verdient beter.

Vandaar dat ik de hulp inroep van alle keukenprinsen en -prinsessen. Ik geef je gratis boomspinazie mee in ruil voor een origineel recept, dat ik uiteraard hier online zal delen. Mijn moestuin is in Amersfoort. Een portie boomspinazie is eventueel ook af te halen in Amsterdam of Hilversum.