Zaden voor Afrika

Gepost op 27 januari 2013 door Corlijn

Mooi filmpje over de man die Afrika groener maakt met ons keukenafval.

Twee jaar geleden schreef ik het artikel ‘Geen woorden maar zaden’ over het fantastische werk van hoogleraar plantkunde Willem Van Cotthem. Ook de Vlaamse televisie schonk aandacht aan het project Seeds for Food.

Zaden zijn duur, helemaal voor mensen in ontwikkelingslanden. Tegelijkertijd gooien wij een heleboel zaden als keukenafval weg. Van Cotthem roept Belgen op om de zaden uit groenten en exotische vruchten te bewaren. Hij zamelt die zaden en pitten in, sorteert ze en stuurt ze naar Afrika waar ze gebruikt worden in moestuinprojecten. Zijn droom: een groene Sahara opgekweekt uit Westers keukenafval. In het programma ‘Iedereen beroemd’ was er recent een portret van deze inspirerende man te zien.