De Groene Vinger Aardpeerwedstrijd

Gepost op 23 maart 2011 door Corlijn

De Groene Vinger is gefascineerd door aardpeer, een plant die zowel geliefd als gehaat wordt.

Aardpeer is multifunctioneel want mooie gele bloemen in de zomer en hoge opbrengst aan eetbare knollen in het najaar. Kortom, een plant die onze liefde en aandacht verdient.

Heb je aardpeer in de tuin of ben je van plan om aardpeer te gaan planten, doe dan mee aan De Groene Vinger Aardpeerwedstrijd!

1) Vind een aardpeer
Ken je iemand met een aardpeer in de tuin, dan kan hij of zij vast wel een peertje missen. Anders kun je bij de groenteboer of natuurvoedingswinkel ook aardperen kopen. Eén knolletje ter grootte van een ei is voldoende om volgend jaar 10 kg aardpeer te kunnen oogsten.

2) Plant de aardpeer voor 1 april
Je kan de aardpeer rechtstreeks in de grond planten maar ook in een grote container of plantenbak. Door de aardpeer in een bak te zetten, kan de plant niet je hele tuin koloniseren. De aardpeer is een beruchte woekeraar! De Groene Vinger is niet aansprakelijk voor eventuele misdragingen door de aardpeer.

3) Maak een foto
Het is leuk als je de ‘startpositie’ fotografeert en e-mailt naar aardpeer@degroenevinger.net. Een foto van de ontwikkeling van je plant is ook leuk om je medestrijders mee af te troeven. Je ontvangt per e-mail meer informatie over de meetmomenten en het wedstrijdreglement.

Hoe kun je de Groene Vinger Aardpeerwedstrijd winnen? Punten zijn te scoren op de volgende onderdelen:
– de bloemenpracht
– de hoogte van de plant
– de meest merkwaardige aardpeervorm
– het beste recept

Voor de aardpeermeester(es) is er een mooie prijs, geschikt voor op de schoorsteenmantel.