Van koffieblik tot kweekkas

Gepost op 13 februari 2012 door Corlijn

Zaaikoorts botgevierd op een koffieblik.

Van een vriendin kon ik een espressomachine van Illy overnemen. Hij maakt heerlijke koffie maar heeft één groot nadeel: je moet er speciale cupjes voor kopen die natuurlijk alleen bij Illy te koop zijn. De cupjes zijn niet recyclebaar én worden ook nog eens verkocht in onzinnige blikken, die net iets te mooi zijn om zomaar weg te gooien.

Twee weken geleden, toen mijn zaaikoorts op zijn hoogtepunt was, wist ik het opeens. Die blikken zijn ideaal om siererwten (Lathyrus odoratus) in te zaaien. Siererwten worden vaak gezaaid in wc-rollen omdat ze daar lekker diep in kunnen wortelen. Je kunt ze dan in april met wc-rol en al in de tuin uitplanten, zonder de kwetsbare wortels te beschadigen. Allemaal leuk en aardig, dat zaaien in wc-rollen, maar ze vallen altijd om en dan rolt er weer een zaailing door de woonkamer.

Maar nu heb ik de oplossing want in een koffieblik kun je precies vijf wc-rollen vastklemmen. Met de deksel erop heb je een perfecte mini-kas. Precies twee weken na de metamorfose van het koffieblik, heb ik nu zes gezonde siererwten die nu al met hun kopjes buiten het blik steken. Ik zie ze al verlangend naar buiten kijken.