Eet je oogst met Maartje

Gepost op 7 oktober 2013 door Corlijn

Oogst nu de laatste courgettes voor een heerlijk frisse soep.

Een tuin vol lekkers, maar ontbreekt het je ook weleens aan inspiratie om van de oogst een gerecht te maken? Daarom vanaf nu: elke maand twee succesrecepten van Maartje. Goed bedacht, goed geleend of een combinatie hiervan…

Koriander-limoensoep
Voor-/lunchgerecht voor 4 personen
Deze soep is heel geschikt voor die laatste paar courgettes, die je nu nog kunt oogsten.

Nodig
Uit de tuin: 1 courgette, 1 ui, 3 teentjes knoflook (geperst), 30 gram koriander (blaadjes + steeltjes)
Daarnaast: 1 klein bekertje crème fraîche, 700 ml bouillon, halve limoen, olijfolie, zout en peper

Bereiden
Verhit wat olijfolie in een (soep)pan, fruit de ui glazig, voeg de courgette (in kleine stukjes) en de geperste knoflook toe en roerbak een paar minuten, voeg daarna de crème fraîche, de bouillon, de halve limoen (met schil en al) en de koriander toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Verwijder de limoen en pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met brood.